Nani 1967 Brut Spumante

Brut Spumante

€ 10,95
In voorraad

Droge Sparkling Brut, 100% Chardonnay. De Italianen drinken de Brut om de mond te spoelen en de smaakpapillen te stimuleren. Bij het proeven vertoont het een stevig zuur en frisse schouder, verkwikkend, die de verschillende componenten goed ondersteunt. Uitstekend als aperitief, bij gerechten op basis van vis, groenten en wit vlees.

  • Vrijblijvend te proeven op afspraak.

Hoe smaakt deze wijn?

Droog, strak en fruitig


Specificaties
Land
Italië
Wijnproducent
Nani1967
Regio
Veneto
Classificatie
-
Kleur
Wit
Druivensoort
Chardonnay
Jaar
non-vintage
Smaak

Bij het proeven vertoont het een stevig zuur en frisse schouder, verkwikkend, die de verschillende componenten goed ondersteunt.

Serveertip
Uitstekend als aperitief, bij gerechten op basis van vis, groenten en wit vlees.
Alcoholperc.
12,0%
Inhoud
75cl
Houtgerijpt
nee
Afsluiting
Natuurlijke kurk
Bekroning

-

IGP


Oogstperiode: 3e week van augustus. Vinificatie op lage temperatuur. Gekoelde tweede gisting volgens de Charmat-methode.

Het was 1967 toen Primo en Antonio Nani in het hart van de Berici-heuvels, in Nanto, in de provincie Vicenza, een typisch Venetiaans wijnbedrijf begonnen. Een paar jaar later begrepen de Nani het potentieel van dit gebied en zijn prachtige wijnstokken, zowel internationaal als inheems, en als pioniers hebben ze zich gespecialiseerd in wijnen die onder strenge controle worden gebotteld.

Kwaliteit is de eerste prioriteit geworden en het wijnhuis maakt sinds de jaren tachtig gebruik van moderne technieken voor het maken en bewaren van wijn. 2013 was het keerpunt. Antonio Nani staat zijn activiteit en ervaring af aan twee jonge experts in de wijnsector, Daniele Zorzi en Gianluca Graziani, die het moderniseringsproces van het bedrijf voltooien. De omslag naar kwaliteitswijn uit zich in de omschakeling naar gecertificeerde biologische wijn vanaf 2016.


Als het artikel op voorraad is, verzenden we het zo snel mogelijk, meestal binnen 1-3 werkdagen.

Als het artikel op dit moment uitverkocht of niet beschikbaar is, nemen wij z.s.m. contact met u op via e-mail. We zullen u op de hoogte stellen wanneer uw wijnen in ons magazijn aankomen.
Zodra uw bestelling is verzonden, zullen we u per e-mail op de hoogte stellen.

Met Track & Trace kan u uw pakket tot de bestemming volgen.

U kunt bij de bestelling aangeven of u de wijn wilt komen ophalen in Lienden, Drosseweg 2. Er worden dan geen verzendkosten berekend.