Antonio Rocolato, Verona (Italië)

De wijngaarden van de familie, dateren uit de

begin 1900, zijn gelegen op de heuvels van Verona,

in Soave Classico-gebied. In 1992 kocht Antonio de eerste wijngaarden in het Valpolicella Doc-gebied om

zijn assortiment en de verkoop uit te breiden. Dankzij de unieke terroir met een mild klimaat en een goede blootstelling aan de zon, komen van de hoge kwaliteit druiven geweldige wijnen.


De inheemse witte druiven die ze gebruiken zijn

Garganega en Trebbiano di Soave

die hun natuurlijke uitdrukking vinden net op de

heuvels van Soave.

In Illasi-vallei, waar ze de wijnstokken voor hun

VALPOLICELLA verbouwen, overheersen de kalkrijke gronden.

Hier zijn de rode druiven de hoofdrolspeler:

Corvina, Corvinone, Rondinella en Oseleta


Het bedrijf wordt nu geleid door de twee

dochters Roberta & Valeria Roncolato


Duurzaamheid:

De respectvolle teelt van de wijngaarden en de

uiterste zorg die ze besteden aan hun

druiven, leiden tot lage opbrengsten per hectare en garanderen een hoog kwaliteitsniveau.

In 2009 hebben ze gekozen voor een eco vriendelijke benadering van de wijnbouw. Ze kozen voor een

fotovoltaïsch systeem als eerste stap in een laag

impactproces, gebaseerd op duurzame energie. Ze gaan richting een toekomst met meer respect voor het milieu

en het territorium.

Met dit investeringsprogramma streven ze ernaar

hun wijnmakerij te positioneren als een referentiepunt in de

markt, dankzij de kwaliteit van hun wijnen, duurzaamheid en professionaliteit.