Camplazens La Garrigue

La Garrigue

€ 13,00
In voorraad

Medium-bodied, donkere, robijnrode wijn met een mix van Syrah (20%)en Grenache (80%) met intrigerende zoete fruitsmaken van rijpe pruimen en complexe minerale tonen, die overgaan in een lange, bitterzoete chocoladeafdronk.


Heeft 6 maanden op eikenhout gelegen.


"Garrigue" is genaamd naar het aardse, sterk geparfumeerd landschap rond de wijngaarden, door diverse kruiden (Oregano, Rozemarijn, Tijm, Lavendel).

Deze wijn geeft een expressie weer van deze Mediterrane locatie.

  • Vrijblijvend te proeven op afspraak.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol


Specificaties
Land
Frankrijk
Wijnproducent
Camplazens
Regio
Languedoc-Roussillon, La Clape
Classificatie
La Clape AOP
Kleur
Rood
Druivensoort
80% Grenache, 20% Syrah
Jaar
2020
Smaak

Aroma's van rijpe pruimen en complexe minerale toetsen, gevolgd door een bitterzachte chocoladetoets in de afdronk. Volle wijn.

Serveertip
Bij verscheidene vleesgerechten en pasta's
Alcoholperc.
14,0%
Inhoud
75cl
Houtgerijpt
ja
Afsluiting
Natuurlijke kurk
Bekroning

-

Camplazens produceert wijnen met een 'Haute Valeur Environnementale' certificering. Doel van HVE is de consument te garanderen dat op een bepaald landbouwbedrijf een milieuvriendelijke aanpak wordt toegepast. Waar biologisch zich richt op een breed pallet aan vraagstukken, van ecologie tot dierenwelzijn, richt HVE zich op de belasting voor het milieu door de landbouw. De uitstoot van residuen van gewasbeschermingsmiddelen tot meststoffen, staat centraal.

In die zin is het een meer op wetenschap gebaseerde methode.


Wijnhuis Camplazens

Château Camplazens ligt op het hoogste plateau van de regio La Clape in de Aude, tussen Armissan, Narbonne en Narbonne Plage, in het hart van het regionale natuurpark Narbonnaise. Deze oude Romeinse rots wordt erkend als het grootste beschermde natuurgebied in de Languedoc (Natura 2000). Deze aanduiding heeft zijn wilde, ruige en emotionele schoonheid behouden van zijn insulaire oorsprong. Wijnstokken gedijen goed in deze barre omgeving, badend in zonneschijn en licht.
Bestrijdingsmiddelen en kunstmest zijn ten strengste verboden in dit Natura 2000 gebied.

Als het artikel op voorraad is, verzenden we het zo snel mogelijk, meestal binnen 1-3 werkdagen.

Als het artikel op dit moment uitverkocht of niet beschikbaar is, nemen wij z.s.m. contact met u op via e-mail. We zullen u op de hoogte stellen wanneer uw wijnen in ons magazijn aankomen.
Zodra uw bestelling is verzonden, zullen we u per e-mail op de hoogte stellen.

Met Track & Trace kan u uw pakket tot de bestemming volgen.

U kunt bij de bestelling aangeven of u de wijn wilt komen ophalen in Lienden, Drosseweg 2. Er worden dan geen verzendkosten berekend.