Camplazens Viognier

Viognier Camp

€ 11,95
In voorraad

Een Viognier met een verbazende balans!

Een geweldige witte wijn met karakter en charme, de Viognier van Domaine de Camplazens is afkomstig van wijnstokken met een extreem lage opbrengst. De vinificatie benadrukt de aroma's van abrikozen en exotisch fruit. Deze zeer frisse wijn past goed bij alle visgerechten.

Op natuurlijke wijze geproduceerd, zonder pesticiden en geoogst in een klimaat dat natuurlijke bescherming biedt tegen schimmels, belichaamt deze wijn de zuiverheid en het karakter van zijn herkomst.


  • Vrijblijvend te proeven op afspraak.

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog

Specificaties
Land
Frankrijk
Wijnproducent
Camplazens
Regio
Languedoc-Roussillon, La Clape
Classificatie
IGP Coteaux de Narbonne
Kleur
Wit
Druivensoort
Viognier
Jaar
2023
Smaak

Een premium witte wijn vol karakter en charme gemaakt van een blend van jonge en oude druivenstokken. Strogeel van kleur met groene en gouden reflecties. Een rijk en elegant boeket met tonen van abrikoos, ananas, viooltjes en vanille. Een volle, ronde body met een stevige fruitige structuur. Zacht en elegant en tegelijkertijd fris en aanhoudend.

Serveertip
Drink hem bij wit vlees, oosterse gerechten, vis ofbij geitenkaas.
VinificatieMengsel van 85% gevinifieerd in traditionele tanks 15% gerijpt in frans eiken vaten.
Alcoholperc.
13,0%
Inhoud
75cl
Houtgerijpt
ja
Afsluiting
Natuurlijke kurk
Bekroning

-

Mengsel van 85% gevinifieerd in traditionele tanks en 15% gerijpt in frans eiken vaten.


Camplazens produceert wijnen met een 'Haute Valeur Environnementale' certificering. Doel van HVE is de consument te garanderen dat op een bepaald landbouwbedrijf een milieuvriendelijke aanpak wordt toegepast. Waar biologisch zich richt op een breed pallet aan vraagstukken, van ecologie tot dierenwelzijn, richt HVE zich op de belasting voor het milieu door de landbouw. De uitstoot van residuen van gewasbeschermingsmiddelen tot meststoffen, staat centraal.

In die zin is het een meer op wetenschap gebaseerde methode.


Wijnhuis Camplazens

Château Camplazens ligt op het hoogste plateau van de regio La Clape in de Aude, tussen Armissan, Narbonne en Narbonne Plage, in het hart van het regionale natuurpark Narbonnaise. Deze oude Romeinse rots wordt erkend als het grootste beschermde natuurgebied in de Languedoc (Natura 2000). Deze aanduiding heeft zijn wilde, ruige en emotionele schoonheid behouden van zijn insulaire oorsprong. Wijnstokken gedijen goed in deze barre omgeving, badend in zonneschijn en licht.
Bestrijdingsmiddelen en kunstmest zijn ten strengste verboden in dit Natura 2000 gebied.

Als het artikel op voorraad is, verzenden we het zo snel mogelijk, meestal binnen 1-3 werkdagen.

Als het artikel op dit moment uitverkocht of niet beschikbaar is, nemen wij z.s.m. contact met u op via e-mail. We zullen u op de hoogte stellen wanneer uw wijnen in ons magazijn aankomen.
Zodra uw bestelling is verzonden, zullen we u per e-mail op de hoogte stellen.

Met Track & Trace kan u uw pakket tot de bestemming volgen.

U kunt bij de bestelling aangeven of u de wijn wilt komen ophalen in Lienden, Drosseweg 2. Er worden dan geen verzendkosten berekend.