Jankara Vermentino

Vermentino

€ 16,95
In voorraad

Deze droge witte wijn van Jankara is iets voor wijnliefhebbers die liever 0,0 gram suiker in hun wijn hebben. De Vermentino di Gallura Superiore komt daar heel dicht bij in de buurt, want hij is gevinifieerd met slechts 1,7 gram restsuiker. De textuur van deze evenwichtige witte wijn is heerlijk fluweelzacht in de mond. Deze Vermentino is indrukwekkend fris en levendig in de mond dankzij de beknopte fruitzuren.


Grote Hamersma

Geproefd op 20 november 2018

Jankara is een van de beste producenten van Sardinië, die uit alle windrichtingen prijzen krijgt aangewaaid. De 2015 van deze Vermentino di Gallura Superiore kreeg twee bekertjes van de Gambero Rosso. Wie zich niet laat afschrikken door de 'authentieke' etiketten met QR-code, proeft ook dit oogstjaar weer een sappige Vermentino met snoepturbo en minerale zuurinjectie.

Het gebied wordt sterk beïnvloed door een fantastisch microklimaat dat wordt gecreëerd door het meer van Liscia en de op een na hoogste berg op het eiland Limbara, waar Jankara tussen ligt op ongeveer 300 meter boven zeeniveau met een noordoostelijke ligging. Dit microklimaat zorgt voor hete dagen en koele nachten gedurende de belangrijkste maanden van het groeiseizoen, combineer dat met de nooit eindigende winden die constant de lucht zuiveren, de temperaturen koelen en de wijngaard vrij houden van ongedierte en ziekten en je hebt de perfecte omstandigheden om kwaliteitsdruiven te telen!
  • Vrijblijvend te proeven op afspraak.

Hoe smaakt deze wijn?

Soepel, rijp en fruitig


Specificaties
Land
Italië
Wijnproducent
Jankara
Regio
Sardinië, Gallura
Classificatie
DOCG
Kleur
Wit
Druivensoort
Vermentino
Jaar
2022
Smaak

Geweldige balans tussen zuurgraad, alcohol en fruit met extreem rijke, intense aroma's van witte bloemen en amandelen, samen met complexe tropische nuances die aangenaam in de mond blijven hangen. Intense en aanhoudende aroma's van Sardijnse mandarijn en witte amandelbloemen.

Serveertip
Aperatief
Alcoholperc.
14,0%
Inhoud
75cl
Houtgerijpt
nee
Afsluiting
Natuurlijke kurk
Bekroning

-


Jankara, Sardinië (Italië)

De Jankara-wijngaard bevindt zich in de Hooglanden van Gallura, in het noordoostelijke kwadrant van het eiland Sardinië. Het gebied wordt gekenmerkt door zijn imposante en prachtige granietbergen die bijdragen aan de gemalen granietbodems die ideaal zijn voor afwatering, evenals verrijkte complexiteit en mineraliteit in zijn wijnen. Het gebied wordt sterk beïnvloed door een fantastisch microklimaat dat wordt gecreëerd door het meer van Liscia en de op een na hoogste berg op het eiland Limbara, waar Jankara tussen ligt op ongeveer 300 meter boven zeeniveau met een noordoostelijke ligging. Dit microklimaat zorgt voor hete dagen en koele nachten gedurende de belangrijkste maanden van het groeiseizoen, combineer dat met de nooit eindigende winden die constant de lucht zuiveren, de temperaturen koelen en de wijngaard vrij houden van ongedierte en ziekten en je hebt de perfecte omstandigheden om kwaliteitsdruiven te telen!

Als het artikel op voorraad is, verzenden we het zo snel mogelijk, meestal binnen 1-3 werkdagen.

Als het artikel op dit moment uitverkocht of niet beschikbaar is, nemen wij z.s.m. contact met u op via e-mail. We zullen u op de hoogte stellen wanneer uw wijnen in ons magazijn aankomen.
Zodra uw bestelling is verzonden, zullen we u per e-mail op de hoogte stellen.

Met Track & Trace kan u uw pakket tot de bestemming volgen.

U kunt bij de bestelling aangeven of u de wijn wilt komen ophalen in Lienden, Drosseweg 2. Er worden dan geen verzendkosten berekend.