Risveglio Eneo Susumaniello/Negroamaro

Susumaniello/Negroamaro

€ 17,95
In voorraad

50% Susumaniello en 50% Negroamaro

Susumaniello is een rode wijnsoort die veel voorkomt in de Italiaanse regio Apulië en waarschijnlijk oorspronkelijk uit Dalmatië komt en intens gekleurde, rode wijnen produceert. Het wordt voornamelijk geteeld in de provincie Brindisi. Wereldwijd is er zo'n 80 hectare van deze uitzonderlijk goede druivensoort.

Negroamaro is een Italiaanse druivensoort die vooral voorkomt in de regio Puglia, waar hij al duizenden jaren wordt verbouwd en zeer goede, sterke rode wijnen oplevert. Het bevat rijke fruitsmaken van zwarte bessen en kersen.

  • Vrijblijvend te proeven op afspraak.

Hoe smaakt deze wijn?

Intens, rond en romig


Intens, complex met fijne kwaliteit. Het heeft een duidelijke hoeveelheid hints van kruiden en rood fruit. Warm, vrij zacht en fris. Met een elegante aanwezigheid van de zijdezachte tannines van Negroamaro en Susumaniello. Het drukt een elegant evenwicht en een beslissende, aanhoudende en fijne intensiteit uit.

Specificaties
Land
Italië
Wijnproducent
Risveglio
Regio
Puglia, Brindisi
Classificatie
BGA (Beschermde Geografische Aanduiding)
Kleur
Rood
Druivensoort
50% Susumaniello, 50% Negroamaro
Jaar
2020
Smaak

Intens, complex met fijne kwaliteit. Het heeft een duidelijke hoeveelheid hints van kruiden en rood fruit.

Warm, vrij zacht en fris. Met een elegante aanwezigheid van de zijdezachte tannines van Negroamaro en Susumaniello. Het drukt een elegant evenwicht en een beslissende, aanhoudende en fijne intensiteit uit.

Serveertip
Uitstekend bij rood vlees. Ideale partner voor kazen van middelbare leeftijd.
Alcoholperc.
14,5%
Inhoud
75cl
Houtgerijpt
ja
Afsluiting
Natuurlijke kurk
Bekroning

Oogst 2020: Silver Medal – Concours Mondial Bruxelles


De druiven worden in de eerste dagen van oktober met de hand geplukt van de 25 à 30 jaar oude wijnstokken. Na een zorgvuldige selectie van de druiven volgen het pletten, ontstelen en maceratie gedurende 6/7 dagen.

De gisting vindt tot het einde plaats bij een temperatuur van 25°/26°. Dit wordt gevolgd door rust en verfijning gedurende 6 maanden in barriques van Frans eikenhout van 2,25 hl (allier).

Risveglio

Cantine Risveglio is een coöperatie die in 1958 werd opgericht vanuit een kleine groep individuele wijnmakers. In 1983 werd de focus verlegd van volume naar kwaliteit en sindsdien worden er prachtige, prijswinnende wijnen geproduceerd met uitsluitend inheemse druiven uit Puglia.


Als het artikel op voorraad is, verzenden we het zo snel mogelijk, meestal binnen 1-3 werkdagen.

Als het artikel op dit moment uitverkocht of niet beschikbaar is, nemen wij z.s.m. contact met u op via e-mail. We zullen u op de hoogte stellen wanneer uw wijnen in ons magazijn aankomen.
Zodra uw bestelling is verzonden, zullen we u per e-mail op de hoogte stellen.

Met Track & Trace kan u uw pakket tot de bestemming volgen.

U kunt bij de bestelling aangeven of u de wijn wilt komen ophalen in Lienden, Drosseweg 2. Er worden dan geen verzendkosten berekend.