iPastini Susumaniello

Susumaniello

€ 15,95
In voorraad

De Susumaniello is een zeldzame druif die uitsluitend voorkomt in Puglia. Geïmporteerd uit het nabijgelegen Dalmatië, is een van de belangrijkste inheemse druivensoorten van Brindisi. De naam is te danken aan het feit dat de Susumaniello-plant op jonge leeftijd bijzonder productief is, zozeer zelfs dat hij overladen is met trossen alsof het een ezel is.

De naam VersoSud geeft de positie van de wijngaarden aan, gelegen in het meest zuidelijke deel van de Itria-vallei, in de provincie Brindisi.


De wijnmakerij I Pàstini heeft altijd de kwaliteitsfilosofie omarmd .


Wij produceren alleen wijnen van inheemse druiven die in het hart van de Valle d'Itria worden geteeld met strikt respect voor het milieu.


De wijngaarden worden uitsluitend behandeld met biologische producten en bemest met groenbemesters van verschillende soorten peulvruchten.

  • Vrijblijvend te proeven op afspraak.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol


Specificaties
Land
Italië
Wijnproducent
iPastini
Regio
Puglia
Classificatie
Puglia IGP
Kleur
Rood
Druivensoort
100% Susumaniello
Jaar
2020
Smaak

VersoSud vertoont een intense robijnrode kleur met violette reflecties, die zich overgeven aan het gehemelte tussen hints van bramen en kersen en zoete geroosterde tonen. De smaak is zacht maar persistent en toch harmonisch.Door de 6 maanden barrique ook wat tonen van eik en vanille.

Serveertip
Verso Sud is een wijn voor alle momenten, als aperitief en uitstekend bij vleesgerechten van alle soorten (konijn, kalfsvlees, lamsvlees, etc.). Ook ideaal bij Parmezaanse kaas.
Alcoholperc.
13,5%
Inhoud
75cl
Houtgerijpt
ja
Afsluiting
Natuurlijke kurk
Bekroning

-

IGP


Oogst

De oogst vindt plaats in de vroege ochtenduren. De druiven worden handmatig geoogst om breken van de druiven te voorkomen en na een zorgvuldige selectie van de trossen worden ze in kleine kratten geplaatst. Het voorgekoelde druivenextract, verkregen door zachte persing, fermenteert bij een gecontroleerde temperatuur en volgt vervolgens het rijpingsproces tot het bottelen.

iPastini

De wijngaarden worden uitsluitend behandeld met biologische producten en bemest met groenbemesters van verschillende soorten peulvruchten.


Als het artikel op voorraad is, verzenden we het zo snel mogelijk, meestal binnen 1-3 werkdagen.

Als het artikel op dit moment uitverkocht of niet beschikbaar is, nemen wij z.s.m. contact met u op via e-mail. We zullen u op de hoogte stellen wanneer uw wijnen in ons magazijn aankomen.
Zodra uw bestelling is verzonden, zullen we u per e-mail op de hoogte stellen.

Met Track & Trace kan u uw pakket tot de bestemming volgen.

U kunt bij de bestelling aangeven of u de wijn wilt komen ophalen in Lienden, Drosseweg 2. Er worden dan geen verzendkosten berekend.