Camplazens La Clape Premium

La Clape Premium

€ 21,00
In voorraad

Een zeer grote rode wijn uit La Clape. Beste rode wijn op de Scout's Wine Competition.

Een absoluut ongelooflijke rode wijn van La Clape. Alleen in uitzonderlijke jaren geproduceerd, is Premium het beste wat ze in de Languedoc doen. Gelegen op een uitzonderlijk terroir, genesteld in het Clape-massief tussen de vlakte van de Aude en de Middellandse Zee, zult u huiveren van de aroma's van zwart fruit, kruiden, donkere chocolade en geroosterd vlees. Met een mooie ribsteak met kruiden, een stoofpotje, het is een uniek moment.

Rijk aan rijpe aroma's van zwarte pruimen, sinaasappelschillen, bramen en rode bessen. Gember, Keniaanse koffie, pure chocolade en sandelhout. Vol van smaak met een intense kruidige achtergrond, zachte en smeltende tannines in de mond en een lange verleidelijke afdronk. Nobel, rijk en elegant.

Het toont een grote individualiteit en kracht en focus met een opbeurende afdronk.

Verfijnd en zeer indrukwekkend.

Heeft 15 maanden op eikenhout gelegen.

  • Vrijblijvend te proeven op afspraak.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol


Specificaties
Land
Frankrijk
Wijnproducent
Camplazens
Regio
Languedoc-Roussillon, La Clape
Classificatie
La Clape AOC (Appellation d'Origine Contrôlée)
Kleur
Rood
Druivensoort
5% Carignan,20% Grenache, 75% Syrah
Jaar
2022
Smaak

Een sublieme neus van bosbes, braam, met geuren vankoffie, tabak, van een zeer mooie intensiteit.
Smaak: een vol, vet, complex gehemelte met een lange verleidelijke afdronk inde mond met intense kruidige achtergrond, zachte en smeltende tannines in demond.
Nobel, rijk en elegant

Serveertip
Perfect bij wild in saus, gegrild vlees, oude kazen of chocoladedesserts
Alcoholperc.
15,5%
Inhoud
75cl
Houtgerijpt
ja
Afsluiting
Natuurlijke kurk
Bekroning

-

Camplazens produceert wijnen met een 'Haute Valeur Environnementale' certificering. Doel van HVE is de consument te garanderen dat op een bepaald landbouwbedrijf een milieuvriendelijke aanpak wordt toegepast. Waar biologisch zich richt op een breed pallet aan vraagstukken, van ecologie tot dierenwelzijn, richt HVE zich op de belasting voor het milieu door de landbouw. De uitstoot van residuen van gewasbeschermingsmiddelen tot meststoffen, staat centraal.

In die zin is het een meer op wetenschap gebaseerde methode.


Wijnhuis Camplazens

Château Camplazens ligt op het hoogste plateau van de regio La Clape in de Aude, tussen Armissan, Narbonne en Narbonne Plage, in het hart van het regionale natuurpark Narbonnaise. Deze oude Romeinse rots wordt erkend als het grootste beschermde natuurgebied in de Languedoc (Natura 2000). Deze aanduiding heeft zijn wilde, ruige en emotionele schoonheid behouden van zijn insulaire oorsprong. Wijnstokken gedijen goed in deze barre omgeving, badend in zonneschijn en licht. Bestrijdingsmiddelen en kunstmest zijn ten strengste verboden in dit Natura 2000 gebied.

Als het artikel op voorraad is, verzenden we het zo snel mogelijk, meestal binnen 1-3 werkdagen.

Als het artikel op dit moment uitverkocht of niet beschikbaar is, nemen wij z.s.m. contact met u op via e-mail. We zullen u op de hoogte stellen wanneer uw wijnen in ons magazijn aankomen.
Zodra uw bestelling is verzonden, zullen we u per e-mail op de hoogte stellen.

Met Track & Trace kan u uw pakket tot de bestemming volgen.

U kunt bij de bestelling aangeven of u de wijn wilt komen ophalen in Lienden, Drosseweg 2. Er worden dan geen verzendkosten berekend.