Mellasat White Pinotage

White Pinotage

€ 17,95
In voorraad

Één van de eerste witte Pinotages

De paradox van deze "Witte Pinotage" is dat het oog de andere zintuigen bedriegt. Een witte wijn gemaakt van rode druiven van de unieke Zuid-Afrikaanse Pinotage. SIGMA betekent "de som van" in wiskundige zin en symboliseert de complexiteit van deze wijn. Eén van de eerste witte pinotages ter wereld!


Grote Hamersma

De Grote Hamersma score 9- Wat zegt Harold Hamersma hierover?

"Pinotage blanc. Geef toe. Dat proef je niet dagelijks. Toch niet helemaal uniek.

Maar degenen die 'm zo blank krijgen, gebruiken daarvoor meestal houtskool. Doen ze bij Mellasat niet aan. Kleur verdwijnt voornamelijk door ouderen op gebruikt hout. Zodoende een lichte notigheid, een weldadige romigheid, een honingspatje, een wat tropische invulling met zachte appelzuren en een vleugje foelie. Zacht, mild, bijzonder. Vonden ze tijdens Decanter World Wine Awards ook waar ie 92 punten oppikte van de 100 beschikbare. De 2018 moet het met een 9- van De Grote Hamersma doen. Maar da's toch ook niet bepaald met de hakken over de sloot."

  • Vrijblijvend te proeven op afspraak.

Hoe smaakt deze wijn?

Vol, rijk en complex

Het licht romige, nootachtige karakter geeft deze bijzondere wijn een goede balans tussen intens tropisch fruit en bananenaroma's.

Een sterke wijn met een zachte structuur in de mond en een stimulerende zuurgraad.

Specificaties
Land
Zuid-Afrika
Wijnproducent
Mellasat
Regio
Paarl
Classificatie
WO (Wine of Origen)
Kleur
Wit
Druivensoort
Pinotage
Jaar
2019
Smaak

Het licht romige, nootachtige karakter geeft deze bijzondere wijn een goede balans tussen intens tropisch fruit en bananenaroma's.


Een sterke wijn met een zachte structuur in de mond en een stimulerende zuurgraad.

Serveertip
Sterke gearomatiseerde vis en zeevruchten. Milde curry's (Bobotie / Chicken Korma). Chinees / Aziatisch eten.
Alcoholperc.
11,5%
Restsuiker
2,7 gr/l
Zuurgraad
5,9 gr/l
Inhoud
75cl
Houtgerijpt
ja
Afsluiting
Natuurlijke kurk
Bekroning

Oogst 2011 - Decanter World Wine Awards 2013: Commended Award.

Oogst 2013 - Platter's South African Wine Guide: 4 * "Pinotage gevinifieerd in eiken als een droge witte wijn. Fruitige, volle smaak en romige, lange afdronk. "

Oogst 2014 - Platter's South African Wine Guide: 4 * "Blanc de noir" gevinifieerd in eiken. "Onstuimige tropische kenmerken voegen interesse toe aan de diepte van de wijn en de pittige complexiteit. "

Oogst 2015 - Decanter World Wine Awards 2016: Zilveren medaille (92 punten)

Oogst 2017 - Platter's South African Wine Guide 2019: 4 *, Paarl Wine Challenge 2019: Top 12


De druiven werden in hele trossen geperst (d.w.z. zonder ontstelen of pletten) in een pneumatische "zak" -pers om kleurbehoud te minimaliseren. Langdurige sapbezetting gedurende drie dagen met behulp van een bezinkend enzym en bentoniet verwijdert alle blos die het sap mogelijk heeft vastgehouden. Het sap (tegen die tijd een koraalkleur) werd vervolgens overgebracht naar 300li eiken vaten (12% eerste vulling, 7% tweede vulling, 14% derde vulling en 67% oudere vaten).

Gist (Laffort VL2) werd geïnoculeerd en vervolgens gedurende ongeveer 12 dagen gefermenteerd bij een gemiddelde temperatuur van 17˚C. Fermentatie zorgde ervoor dat alle resterende "kleuring" in kleur wegviel. Malolactische gisting vond op natuurlijke wijze plaats na de alcoholische gisting en de droesem werd gedurende zes maanden wekelijks geroerd door de vaten te rollen. De duur van de fermentatie en rijping van het vat was elf maanden. Eiwitstabilisatie werd uitgevoerd met bentoniet en uiteindelijk werd een zachte klaring uitgevoerd om de wijn te klaren voordat deze werd gebotteld.

Er werd geen filtering van de wijn uitgevoerd, behalve bij het bottelen wanneer een mediumfiltratie werd uitgevoerd.
Mellasat

Mellasat ligt in de regio Paarl, één van de beroemdste wijnbouwgebieden op de Kaap.


Het wijnhuis heeft een spectaculaire locatie onder het Klein Drakenstein-gebergte met een panoramisch uitzicht op de stad Paarl en de beroemde granieten rotsen.


Als het artikel op voorraad is, verzenden we het zo snel mogelijk, meestal binnen 1-3 werkdagen.

Als het artikel op dit moment uitverkocht of niet beschikbaar is, nemen wij z.s.m. contact met u op via e-mail. We zullen u op de hoogte stellen wanneer uw wijnen in ons magazijn aankomen.
Zodra uw bestelling is verzonden, zullen we u per e-mail op de hoogte stellen.

Met Track & Trace kan u uw pakket tot de bestemming volgen.

U kunt bij de bestelling aangeven of u de wijn wilt komen ophalen in Lienden, Drosseweg 2. Er worden dan geen verzendkosten berekend.