Jankara Cannonau

Cannonau

€ 22,95
In voorraad

Cannonau is de meest voorkomende zwarte druivensoort op Sardinië. De teelt van deze wijnstok is wijdverspreid over het hele eiland, maar geconcentreerd in de meer centrale delen van het grondgebied.
Cannonau de oudste wijn in het Middellandse Zeegebied is. De neus vertoont verschillende kruiden met een vleugje vanille, het gehemelte is vol van kracht met intens fruit en zijdezachte tannines die een goede lengte laat zien.

  • Vrijblijvend te proeven op afspraak.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol


Specificaties
Land
Italië
Wijnproducent
Jankara
Regio
Sardinië, Gallura
Classificatie
DOC
Kleur
Rood
Druivensoort
98% Cannonau, 2% Allicante
Jaar
2020
Smaak

De neus vertoont verschillende kruiden met een vleugje vanille, het gehemelte is vol van kracht met intens fruit en een zachte zijdezachte tannine die een goede lengte laat zien in de afdronk.

Serveertip
Bij verscheidene vleesgerechten en pasta's.
Alcoholperc.
16,0%
Inhoud
75cl
Houtgerijpt
ja
Afsluiting
Natuurlijke kurk
Bekroning

-

Tekst 5Jankara, Sardinië (Italië)

De Jankara-wijngaard bevindt zich in de Hooglanden van Gallura, in het noordoostelijke kwadrant van het eiland Sardinië. Het gebied wordt gekenmerkt door zijn imposante en prachtige granietbergen die bijdragen aan de gemalen granietbodems die ideaal zijn voor afwatering, evenals verrijkte complexiteit en mineraliteit in zijn wijnen. Het gebied wordt sterk beïnvloed door een fantastisch microklimaat dat wordt gecreëerd door het meer van Liscia en de op een na hoogste berg op het eiland Limbara, waar Jankara tussen ligt op ongeveer 300 meter boven zeeniveau met een noordoostelijke ligging. Dit microklimaat zorgt voor hete dagen en koele nachten gedurende de belangrijkste maanden van het groeiseizoen, combineer dat met de nooit eindigende winden die constant de lucht zuiveren, de temperaturen koelen en de wijngaard vrij houden van ongedierte en ziekten en je hebt de perfecte omstandigheden om kwaliteitsdruiven te telen!

Als het artikel op voorraad is, verzenden we het zo snel mogelijk, meestal binnen 1-3 werkdagen.

Als het artikel op dit moment uitverkocht of niet beschikbaar is, nemen wij z.s.m. contact met u op via e-mail. We zullen u op de hoogte stellen wanneer uw wijnen in ons magazijn aankomen.
Zodra uw bestelling is verzonden, zullen we u per e-mail op de hoogte stellen.

Met Track & Trace kan u uw pakket tot de bestemming volgen.

U kunt bij de bestelling aangeven of u de wijn wilt komen ophalen in Lienden, Drosseweg 2. Er worden dan geen verzendkosten berekend.